Je bent nu hier: Home / Trainingen / zandkastelenprogramma

Het Zandkastelenprogramma®

Voor wie is het Zandkastelenprogramma®​ bestemd?
​• Kinderen tussen de 6 en 17 jaar waarvan de ouders gaan scheiden of inmiddels
​  zijn gescheiden
​• Beide ouders van deze kinderen
kindercoach meppel 2854kindercoach meppel 2855kindercoach meppel 2856kindercoach meppel 2857
​Doelen van het programma
​• Het op gang brengen van de verwerking van de scheiding
​• Het voorkomen/verminderen van miscommunicatie tussen en ouders en kinderen
• ​De emotionele schade van de echtscheiding bij kinderen te beperken

Samen
Het is fijn als je kind in deze onzekere en vaak verdrietige periode iemand kan vinden met wie het kan praten over wat hij vindt en voelt. Bij het Zandkastelenprogramma® kan je kind zijn gedachten, gevoelens en ervaringen delen met kinderen van dezelfde leeftijd, in dezelfde situatie. Dit zorgt bij je kind voor herkenning en erkenning van wat hij meemaakt. Hij zal beseffen dat hij niet de enige is en dat het normaal is om bang, boos of verdrietig te zijn.

Tijdens de bijeenkomst leren de kinderen o.a. wat een goede manier is om de intense gevoelens die ze vaak ervaren te uiten. Daarnaast krijgen ze tips en handvatten om de problemen waar ze tegenaan lopen op te lossen. Het delen van ervaringen en oplossingen met en door leeftijdsgenoten is hierbij van grote toegevoegde waarde

Leeftijdsgroepen
Het programma wordt voor verschillende leeftijdscategorieën aangeboden. Dit verhoogt de onderlinge (h)erkenning bij de kinderen. Tevens kunnen de thema’s die bij de diverse leeftijdscategorieën spelen op deze manier goed op de groep worden afgestemd.

Kindercoach Susanne biedt het Zandkastelenprogramma®​ aan voor de leeftijdscategorieën:
•   6 - 9 jarigen
​• 10 - 12 jarigen
​• 13 - 17 jarigen

Ouderbijeenkomst
Het laatste half uur van het programma geven de kinderen een presentatie aan alle ouders. De kinderen laten door middel van een prestentatie zien wat ze die dag hebben geleerd en beleefd. Beide ouders worden hier verwacht.Voorafgaand aan het programma worden beide ouders uitgenodigd voor een ouderbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst krijg je uitleg over wat de scheiding voor je kind betekent. Je krijgt daarnaast tips en handvatten aangeboden om je kind tijdens dit proces zo goed mogelijk te begeleiden.

ziemij-kindercoaching Logo Zandkastelen 2016

 

 

Meld je nu aan