Je bent nu hier: Home / Trainingen / MatriXmethode

MatriXmethode  

Zit je kind niet lekker in zijn/haar vel, dan merk je dat als ouder al heel snel. Het kan zijn dat het hoofd vol zit, je kind zich niet kan concentreren, er leesproblemen zijn of er sprake is van dyslexie, het leren van de tafels erg moeizaam verloopt, faalangst de kop op steekt, slaapproblemen jullie nachten onrustig maken, boosheid waar je kind geen raad mee weet en jullie als ouders ook niet, je kind weinig zelfvertrouwen heeft, angsten die de overhand hebben, AD(H)D etc

Bij deze leer- en emotionele problemen is de matriXmethode een goede, kortstondige manier. De MatriXmethode is een coaching van 2 a 3 sessies en zet je kind weer in zijn/haar kracht! Het is een krachtige en effectieve manier om te leren je eigen problemen op te lossen.

Je kind leert handiger te leren

Bij leerproblemen wordt het hoofd denkbeeldig opgeruimd, alle schoolvakken en andere onderwerpen krijgen een eigen plek, zodat informatie weer handig en snel teruggevonden kan gaan worden en er ook weer ruimte gecreeerd wordt voor nieuwe informatie.
Je kind leert hoe je foute informatie, die ooit onthouden is, kunt verwijderen en de goede informatie meteen op een handige plaats kunt opslaan. Dat scheelt veel tijd en levert plezier in het leren op!

Wat te doen bij emotionele problemen?

Heeft je kind mentale problemen zoals bijv. faalangst, spinnenangst, vliegangst, tandartsangst, hondenangst, verlatingsangst, heimwee,...? Dan coach ik op het beeld, het geluid, het gevoel en/of de gedachte van je kind zelf. Dit gebeurt in kleine stapjes. Als kindercoach stel je creatieve vragen over de beleving van het probleem. Het is een mentale coaching. Daarna moet je kind de strategie zelf verder toepassen, je kind heeft de tools in handen!

“Kleine stapjes, grote veranderingen,…”

Meer weten over de MatriXmethode kijk op https://matrixmethode.nl/.
(Ingrid Stoop bedacht en ontwikkelde de MatriXmethode ) 

Meld je nu aan